לאחרונה פורסמה באתר הבית של מעריב כתבה מעניית על מקרה קצת נדיר, מדובר על בעל שקיבל "רגליים קרוב" ממש יום אחד לאחר החתונה ונדרש לשלם סכום של 150 ש"ח בגין הכתובה. (הכתבה: http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/101/195.html)
עו"ד אביבית מוסקוביץ' אשר מתעסקת כבר שנים עם תיקים מורכבים בנושא גירושין - מתייחסת לנאמר בכתבה ועונה על 2 שאלות שעולות מן הפרשיה נ"ל מבחינה משפטית:
1. האם ישנה תקופה מסויימת שרק לאחריה יכולה אישה לתבוע את סכום הכתובה?
הכתובה הינה חוזה מחייב אשר הבעל מעניק לאשה שעה שנישא עמה נישואין כדת משה וישראל. בכתובה הינו מסמך במסגרתו מתחייב הבעל בין השאר לפרנס ולכל את האשה ובנוסחי כתובה רבים התחייבויותיו של הבעל אף חלות על יורשיו.
מדובר במסמך בעל תוקף כה משמעותי עד כי ניתן אפילו לתבוע את הכתובה מעיזבונו של הבעל.
למעשה מטרת הכתובה הינה כדי שלא תהיה קלה בעיניו לגרשה.
,אין ספק כי המקרה המתואר בכתבה הינו קיצוני במיוחד ,היות ומדובר בפרק זמן קצר ביותר של נישואין, יום אחד בלבד. לאור האמור הרי שגם עגמת הנפש גדולה במיוחד.
אין פרק זמן אשר רק לאחריו ניתן לתבוע כתובה וזכאות האשה בכתובה תיבחן לגופם של הדברים בהתאם להלכה. בתי הדין הרבניים אשר הם בעליי הסמכות ליתן הכרעות בכל הקשור בכתובה, יפסקו האם האשה זכאית לקבל את כתובתה או איבדה אותה ומפסידה את הכתובה.
2. האם בית הדין הרבני לא יציע לפני כן הליכים לנסות ולהמשיך את הקשר הזה?
במציאות הנוכחית בתי הדין הרבניים בודקים אפשרות לשלום בית, אך בניגוד לדעה הרווחת בציבור כאילו כשמגיעים לבית הדין הדיינים ממש יתעקשו על שלום בית, הרי שאין אלו פניי הדברים במציאות וכאשר צד מעוניין בגירושין, אין בית הדין כופה עליו שלום בית.
כמובן בית הדין הוא שיכריע אם יש מקום לפסק דין לגירושין אם לאו.
YBPmedia הינו סטודיו פרטי אשר הוקם בשנת 2001 ע"י יואב בן פורת ומספק את כל שירותי האינטרנט תחת קורת גג אחת. בניית אתרים עיצוב אתרים ניהול פרוייקטים ומיתוג באינטרנט. לפרטים לחצו על הקישור: בניית אתרים אתרים נוספים: יזמים Rss Feeds